wtorek, 1 lutego 2011

Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym


Składniki:
opakowanie mrożonego szpinaku - 1 sztuka
Ząbek czosnku - 2 sztuki
pieprz
twaróg - 12,5 dekagrama
naleśnik - 10 sztuk
pieczarki - 15 sztuk
Sos w torebce Grzybowy Knorr - 1 sztuka
śmietana - 3 łyżki 
Sposób wykonania; 
1.Ugotuj szpinak, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem, następnie wymieszaj z twarogiem. Posmaruj powstałą masą naleśniki i zwiń je w rulony.
2.Oczyść pieczarki, pokrój w plasterki, podduś na tłuszczu.
3.Przygotuj według przepisu na opakowaniu Sos grzybowy Knorr, wymieszaj go ze śmietaną i pieczarkami.
4.Polej naleśniki tuż przed podaniem gorącym sosem. Dopraw do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz