Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym
Składniki:opakowanie mrożonego szpinaku - 1 sztukaZąbek czosnku - 2 sztukipieprztwaróg - 12,5 dekagramanaleśnik - 10 sztukpieczarki - 15 sztukSos w torebce Grzybowy Knorr - 1 sztukaśmietana - 3 łyżki Sposób wykonania; 1.Ugotuj szpinak, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem, następnie wymieszaj z twarogiem. Posmaruj powstałą masą naleśniki i zwiń je w rulony.
2.Oczyść pieczarki, pokrój w plasterki, podduś na tłuszczu.
3.Przygotuj według przepisu na opakowaniu Sos grzybowy Knorr, wymieszaj go ze śmietaną i pieczarkami.
4.Polej naleśniki tuż przed podaniem gorącym sosem. Dopraw do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz