Składniki:
- duży pomidor - 8 sztuk
- Rama Cremefine - 1/2 szklanki
- oregano - 1 łyżka
- mąka - 2 łyżki
- pierożki ravioli - 0,5 kilograma
- starty żółty ser - 2 szklanki
- posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
- Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków - 1 sztuka
2.Zetnij wierzchy z pomidorów i wydrąż miąższ łyżeczką. Zmiksuj miąższ z bulionem, Ramą Cremefine Gęstą, oregano i mąką. Zagotuj sos ciągle mieszając aż zgęstnieje.
3.Ugotuj pierożki wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną a wodą, wymieszaj z serem.
4.Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
5.Napełnij pomidory pierożkami z serem, ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz 20 minut. Po upieczeniu udekoruj natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz