wtorek, 1 lutego 2011

Ravioli w pomidorach

Składniki:
  • duży pomidor - 8 sztuk
  • Rama Cremefine - 1/2 szklanki
  • oregano - 1 łyżka
  • mąka - 2 łyżki
  • pierożki ravioli - 0,5 kilograma
  • starty żółty ser - 2 szklanki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków  - 1 sztuka  
Sposób wykonania:
1.Rozpuść kostki Bulion z oliwą z oliwek  w 2 szklankach wrzątku.
2.Zetnij wierzchy z pomidorów i wydrąż miąższ łyżeczką. Zmiksuj miąższ z bulionem, Ramą Cremefine Gęstą, oregano i mąką. Zagotuj sos ciągle mieszając aż zgęstnieje.
3.Ugotuj pierożki wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną a wodą, wymieszaj z serem.
4.Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
5.Napełnij pomidory pierożkami z serem, ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz 20 minut. Po upieczeniu udekoruj natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz