Składniki:
1 mała cukinia
1 czerwona papryka
1 duża cebula
3 jajka
1 łyżka mąki
sól
tłuszcz do smażenia
1 czerwona papryka
1 duża cebula
3 jajka
1 łyżka mąki
sól
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
Cukinię, paprykę i cebulę myjemy i drobno kroimy: paprykę w paski, cebulę i cukinię w plasterki. Jajka ubijamy na pianę, dodając po trochu mąkę. Doprawiamy solą.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy kilka minut na silnym ogniu. Następnie przekładamy je do masy jajecznej, mieszamy i całość wylewamy na patelnię. Smażymy około 6-7 minut, następnie odwracamy i podsmażamy z drugiej strony. Podajemy pokrojone w trójkąty, np. z sosem czosnkowym lub dipem jogurtowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz